Путања

Обавештење о терминима одржавања седница Комисије за докторске студије


Седнице Комисије за докторске студије ће се одржавати једном месечно и то у току треће недеље у месецу. На Дневни ред седнице биће укључени само они материјали који су предати до 5-ог у месецу.

Студентској служби се предају три штампана и потписана примерка комплетне документације, као и електронска верзија достављеног материјала на CD-у. Електронска верзија пријаве теме докторске дисертације и предлогa чланова Комисије за оцену научне заснованости теме морају бити снимљени у MS Word формату (.docx).

Обрасци за студенте ДАС

 

   Пријава докторске дисертације - ток и обрасци

   Образац 1 - Захтев за именовање менторске комисије

   Образац 2 - Пријава прелиминарног предлога теме докторске дисертације

   Образац 3 - Пријава предлога теме докторске дисертације

   Образац 4 - Записник о одбрани Предлога докторске дисертације

   Структура Предлога докторске дисертације

   Образац 5 - Извештај о одбрани Првог докторског колоквијума

   Образац 6 - Записник о одобравању извештаја о изради докторске дисертације

   Образац 7 - Извештај о одбрани Другог докторског колоквијума

   Образац 8 - Извештај о истраживању и публиковању рада за дисертацију

   Образац 9 - Записник о одобравању извештаја о завршетку рада на докторској дисертацији и припреми одбране

   Образац - Записник о одбрани докторске дисертације  

   Пример попуњеног записника о одбрани докторске дисертације

Презентацијa стипендија за студије и истраживање у Немачкој

Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Немачком службом за академску размену за студенте и истраживаче на Универзитету у Крагујевцу организује Презентацију стипендија за студије и истраживање у Немачкоj у среду, 24. маја 2023. године са почетком у 14.00 часова у Ректорату Универзитета у Крагујевцу.

На презентацији ће бити представљене информације о могућностима за студије и истраживање у Немачкој, као и DAAD стипендије за студенте и дипломце и стипендије за истраживаче, за које ће позиви за пријаву бити расписани током јула и августа.

Стипендије за истраживаче намењене су студентима докторских студија, постдокторандима и младим научним сарадницима запосленим на
универзитеима односно институтима.

Студентска служба: Обавештење о почетку наставе у зимском семестру

Настава у зимском семестру, школске 2022/2023. године, за студенте докторских академских студија, почиње 29. новембра 2022. године, према распореду наставе, који је истакнут на сајту и огласној табли факултета.

Интернационална радионица, Универзитет у Кракову, октобар 2022


Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу расписује Конкурс за радионицу Економског универзитета у Кракову (Пољска) за коју се могу пријавити 6 студената докторских студија Универзитета у Крагујевцу. Радионица ће се одржати у периоду од 5. до 7. октобра, а

Универзитет домаћин би кандидатима обезбедио смештај и платио трошкове превоза. Главна тема радионице је *Примена квантитативних метода у друштвеним наукама*. Студенти ће се у току радионице упознати са:

  • основама Р језика (R language), бесплатним софтверским окружењем које се користи у рачунарској статистици и графиконима (предавање ће трајати око 6 сати, 5. 10. 2022);
  • групном анализом заснованој на моделу који је уско повезан са моделирањем структуралних једначина (2. дан, 4 сата, 6. 10. 2022.);
  • статистичком анализом текста (2. и 3. дан, 4 сата, 6-7. 10. 2022);
  • заједничка радионица чији је циљ да се покрене истраживање на интернационалном нивоу.

Приликом пријаве до 05. 9. 2022. na Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. кандидати треба да доставе просек оцена на докторским студијама и потврду да су студенти факултета који похађају. У случају да се пријави већи број студената селекција ће се вршити у Ректорату.

За више детаља у вези са радионицом студенти могу контактирати предаваче /организаторе:
Robert Szydło: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.   Anna Drabina: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Мени за мобилне уређаје