Путања

Сајам зелених идеја,иновација и пројеката

Програм Уједињених нација за развој и Министарство заштите животне средине, заједно са њиховим партнерима организовали су „Сајам зелених идеја,иновација и пројеката“.

Сајам је организован поводом Светског дана заштите животне средине, 5. јуна 2023.године у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић“ у Београду.

На Сајму су као представници Факултета учествовале професорке Марија Костић и Соња Вељовић.

Циљ догађаја је да прикаже најбоље до сада реализоване иновативне идеје за зелену трансформацију српске привреде, као и да окупи представнике пословног сектора, релевантних институција, међународних донатора и Владе Републике Србије.

Учешће професора Факултета на међународној научној конференцији Јахорина пословни форум

На позив Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, проф. др Драго Цвијановић, проф. др Марија Костић, проф. др Миљан Лековић и доц. др Немања Пантић учествовали су на XII међународноj научној конференцији Јахорински пословни форум, одржаној на Јахорини (Република Српска) у периоду од 26. до 28. априла 2023. године. Поред презентације научних радова, током посете Источном Сарајеву представљен је наш Факултет и договорена сарадња са сродним институцијама у многим заједничким областима, попут реализације гостујућих предавања, размене стручне и научне литературе, заједничког учешћа на пројектима, израде стручних стратегија и студија.

Sarajevo Tourism Summit


Од 27.04.2023. године до 28.04.2023. године у Сарајеву је одржан 1. Sarajevo Tourism Summit који је окупио 300 учесника из региона. Асистент Јован Бугарчић је испред Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи био модератор панела под називом "Živimo Fine Dinig experience". 

Учешће доц. др Данијеле Пантовић на Међународној научној конференцији у Хрватској

Европска мрежа за културни туризам ЕCTN, организовала је међународну конференцију под називом Relaunching European Tourism through Cultural Heritage and Digitalisation од 19-22. октобра 2022. године  у граду Крку и Ријеци, Хрватска.

Учешће проф. др Андреја Мићовића на Међународном научном скупу у Португалу


У периоду од 17-18. октобра године, проф. др Андреј Мићовић је учествовао на Међународном научном скупу посвећеном туристичком праву, који се од 2016. године организује од стране Института за туристичко-угоститељске студије у Есторилу, Португал.

Мени за мобилне уређаје