Путања

Међународнa конференцијa „Rurality, Ruralism, and Rural Tourism – Challenges and Coping Strategies“ – New Delhi, India


У организацији Department of Tourism and Hospitality Management – Jamia Millia Islamia University (Њу Делхи, Индија), а под покровитељством Министарства туризма Републике Индије, у периоду 15-17. новембар 2018. године, одржана је I Међународна конференција под називом “Rurality, Ruralism, and Rural Tourism- Challenges and Coping Strategies”. У раду конференције непосредно учешће су узели проф. др Драго Цвијановић и проф. др Владимир Сенић који су представили рад под насловом “Gold panning as a distinctive rural tourism activity – an investigation of triggers behind revisit intentions to River Pek”. Рад је написан у ко-ауторству са доц. др Дарком Димитровским и проф. др Вељком Маринковићем.

Рад је представљен у оквиру сесије под насловом “Rural tourism governance and community stake”, којом је председавао проф. Mohinder Chand. Током сесије представљено је укупно седам радова – који су тематски били везани за изградњу капацитета за развој руралног туризма, рурални туризам и одрживост, искуства у домену руралног туризма у Индији и остатку света, рурални туризам и рурални развој, као и изазове са којима се сусрећу пружаоци и корисници услуга у контексту руралног туризма. Рад је побудио посебно интересовање учесника и био оцењен као најбољи у сесији од стране проф. Chand-а, који је председавао сесијом.

Током конференције успостављен је велики број контаката са организаторима, односно другим учесницима конференције. Пре свега, покренуте су иницајативе за унапређење сарадње са Department of Tourism and Hospitality Management – Jamia Millia Islamia University (Индија) који води проф. Nimit Chowdhary. Поменути департман је рангиран као водећи у Индији у домену хотелијерства и туризма.

Свим учесницима конференције са којима је остварен контакт биће ускоро упућен позив да учествују у раду конференције која ће бити организована на нашем Факултету наредне године, као и да пошаљу прилоге за часопис Менаџмент у хотелијерству и туризму.

ФОТО:


Штампа