Путања

Учешће доц. др Данијеле Пантовић на Међународној научној конференцији у Хрватској

Европска мрежа за културни туризам ЕCTN, организовала је међународну конференцију под називом Relaunching European Tourism through Cultural Heritage and Digitalisation од 19-22. октобра 2022. године  у граду Крку и Ријеци, Хрватска.

На конференцији је учествовао велики број излагача повезан са културним наслеђем, градитељским наслеђем и туризмом из Португалије, Летоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и осталих земаља. На почетку самог отварања скупа било је речи о томе како је неопходно поновно покретање туризма кроз туристичке приче које јесу и могу бити извор нашег идентитета. Осим тога, наглашено је да смо сви имали прилику у претходном периоду да откријемо туризам сопствених земаља. Истакнуте су и неке нове регулативе и декларације у области туризма, попут Барселонске декларације. Сесије су биле подељене у три дела: 1) IMPACTOUR Horizon 2020 Project, 2) Cooperation between museums and heritage sites и 3) Medieval Heritage and Archaeology. Као представник Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу, доц. др Данијела Пантовић презентовала је научни рад под насловом: The role of educational motivation in religious tourism among young tourists – the case of UNESCO sites.

Осим студијских посета и излета у Ријеку као прошлогодишње Европске престонице културе, договорена су и будућа заједничка истраживања са ауторима из Летоније и Тузле. Поред наведеног, остварена је и посета Факултету за менаџмент у туризму и угоститељтству у Опатији и договорена будућа сарадња. Током посете факултету у Опатији доц. др Данијела Пантовић је присутвовала и отварању научне конференције Хотелска кућа 2022.

ФОТО:


Штампа