Путања

Учешће проф. др Андреја Мићовића на Међународном научном скупу у Португалу


У периоду од 17-18. октобра године, проф. др Андреј Мићовић је учествовао на Међународном научном скупу посвећеном туристичком праву, који се од 2016. године организује од стране Института за туристичко-угоститељске студије у Есторилу, Португал.

Током трајања Скупа, више од 50 референата из 25 различитих земаља изложило је своје радове у оквиру четири засебне сесије. У оквиру друге сесије, проф. др Андреј Мићовић је имао запажено излагање на тему Legal Tech and Online Dispute Resolution in Tourism. Том приликом, проф. др Андреј Мићовић је упознао референте са легислативним активностима и исходима пројекта Tourism and Visitors (ODR) Project који је реализован под окриљем Хашке конференције за међународно приватно право. На овогодишњем Скупу, првом непосредно одржаном након пандемије изазване корона вирусом, промовисан је тематски зборник од међународног значаја Tourism Law in Europe, у којем је поглавље на тему Tourism Law in Serbia, припремио проф. др Андреј Мићовић. Поред тога, референтима су лично уручени и тематски зборници од претходних година, укључујући и зборник под називом Collective Commentary about the New Package Travel Directive, у којем је проф. др Андреј Мићовић припремио коментар члана 15. Директиве ЕУ 2015/2302 о пакет аранжманима и повезаним путним аранжманима, на тему The Possibility to Contact Organiser via the Retailer.

Као резултат заједничке иницијативе организатора и референата, основан је часопис International Journal of Tourism, Travel and Hospitality Law. Сви радови изложени на овогодишњем Скупу, биће објављени наредне године, у првом броју истоименог часописа. Више о томе видети на: https://tourismlaw.pt/
ФОТО:


Штампа