Сајам виноградарства и воћарства "ВИВО - Ириг"

У недељу, 14.04.2019. године одржан је Сајам виноградарства и воћарства "ВИВО - ИРИГ", у организацији Агенције за рурални развој општине Ириг и удружења "Агропрофит" из Новог Сада, уз подршку Програмског савета кога су чинили угледни професори, воћари, виноградари и винари.

Поред изложбе воћа, вина, ракије, меда, механизације намењене овим гранама пољопривреде, посетиоци су имали прилику да стекну нова сазнања, размене искуства и контакте.

Организоване су трибине на којима је било речи о заштити воћа, утицају климатских промена на воћарску производњу, проблемима бербе и чувања плодова јабуке на Фрушкој гори, тржишту јабуке и њеном квалитету.

Винарија "Мачков подрум" угостила је учеснике панел дискусије чији је назив био "Вински туризам - како даље?"

Учесници су били: Проф. др Драго Цвијановић, декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу; Др Гордана Радовић, директор "Дневник - Пољопривредник"; Јасмина Бељан Искрин МСц предузетништва у туризму - самостални консултант; Слободан Спасовски, секретар Удружења винара и виноградара Срем - Фрушка гора, Милена Јоцић, дипл.менаџер у туризму и професор географије мастер, туристички инспектор.

Модератор: Мр Ђурђица Јојић Новаковић, извршни директор Винарије "Мачков подрум".

ФОТО:


Штампа