Сарадња са Универзитетом „Гоце Делчев“ у Штипу

 

Ректор Универзитета у Крагујевцу проф.др Ненад Филиповић, потписао је уговор о сарадњи са ректором Универзитета „Гоце Делчев“ у Штипу, проф.др Блажом Боевим.

Универзитет у Крагујевцу и Универзитет „Гоце Делчев“ сарађују више од десет година, а овом приликом потписан је уговор о сарадњи, којим су се два универзитета обавезала да раде на заједничким пројектима, размени студената и заједничким наставним програмима.

Такође, том приликом Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, најмлађа чланица Универзитета у Крагујевцу кога заступа декан, проф.др Драго Цвијановић и „Факултет за туризам и бизнис логистика“ – Универзитет „Гоце Делчев“ у Штипу кога заступа декан, проф др Никола В.Димитров потписали су уговор о пословној сарадњи .

„Подручја сарадње биће међу студентима и професорима заједничких пројеката који су везани за билатералне изазове и европске пројекте. Пуно ћемо радити на мобилности студената, као и на развоју заједничких програма из различитих области“- истакао је ректор Универзитета у Крагујевцу, проф.др Ненад Филиповић.

Током радне посете Републици Северној Македонији, ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић, посетио је и Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ у Скопљу, где је са ректором овог универзитета, проф. др Николом Јанкуловским, потписао интеринституционални уговор о сарадњи.

Опширније можете погледати на следећем линку.

ФОТО:


Штампа