Сензорна дегустација традиционалних ликера

Сензорна дегустација традиционалних ликера произведених у Копаоничкој регији, у оквиру билатералног пројекта „Традиционална алкохолна пића као покретач развоја туризма руралног региона – аутентична гастротуристичка понуда окарактерисана хемијским и сензорним методама“, одржана је у дегустационој сали Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

Дегустацији су присуствовали и наши партнери: проф. Катарина Хробнова, Јакуб Масац и Андреа Шпачкова са Словачког технолошког универзитета у Братислави, Факултета за хемијску и прехрамбену технологију.

Захваљујемо се произвођачима Милици Стојковић, пољопривредном газдинству „Марић“ из Ботурице, „Производима мога краја“ из Врњачке Бање, као и „Дана ликери“ из Куршумлије, на поверењу и датим ликерима за сензорну анализу.


Штампа