Дан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи

Свечана академија поводом Дана Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу одржана је у петак, 19.04.2024. године.

Том приликом награђени су најбољи студенти, уручене дипломе студентима основних и мастер академских студија, повеље и захвалнице за успешну сарадњу и допринос развоја Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, као и јубиларне награде запосленима за десет година рада.

Свечаној академији присуствовали су ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, проректор Универзитета  у Крагујевцу, проф. др Владимир Ранковић, директор Регионалне привредне коморе Крагујевац, Предраг Лучић, директор Јуте, Александар Сеничић, члан Већа Општине Врњачка Бања, Душан Стевановић, председник Општине Параћин, Владимир Милићевић, декани и продекани факултета Универзитета у Крагујевцу као и  факултета из Републике Српске, директори хотела из Врњачке Бање, директори и представници средњих школа из Врњачке Бање, директори врњачких Јавних установа и предузећа, свршени студенти основних и мастер студија, професори и запослени Факултета и представници медија .

На самом почетку присутне је поздравио декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, проф. др Драго Цвијановић, који је у име свих запослених честитао дипломираним менаџерима и мастер менаџерима срећан завршетак студија и пријем диплома. Истакао је да смо поносни на то што смо израсли у једну озбиљну институцију и факултет који даје високо квалитетне стручњаке, који су запослени не само у хотелима у Врњачкој Бањи, већ и у целој Србији, али и свету.

Такође, истакао је бројне успехе које је факултет остварио током тринаест година постојања и рада, подршку Универзитета у Крагујевцу, локалне самоуправе, сарадњу са хотелским и туристичким предузећима у земљи и иностранству,  успех и значај наше Међународне конференције која је постала бренд институције, међународна сарадња и успешно реализовани пројекти.

Поред декана присутне  су поздравили ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић и директор Регионалне привредне коморе Крагујевац, Предраг Лучић који су запосленима и студентима пожелели пуно успеха у даљем раду.

Председник Општине Врњачка Бања, због неодложних обавеза није могао да присуствује Свечаној академији, али је упутио телеграм честитку у којој је колективу, студентима и декану Факултета за хотелијерство и туризам честитао Дан факултета: "Врњачка Бања, својим богатим туристичким садржајима и понудом, али и људском топлином и историјом, драгуљ је српског туризма. Она представља, не само најатрактивнију туристичку дестинацију у Србији, већ и место у коме млади могу много да науче у области хотелијерства и туризма, да се развијају и да оставе свој траг, у чему је допринос вашег Факултета немерљив. Знања и вештине којима вас уче ваши професори на Факултету, одредиће, не само вашу каријеру, већ и будући развој Врњачке Бање, Србије и света. Запамтите да је сваки дан прилика за ново откриће, за нову идеју, за нови успех. Зато бих поручио свим вашим студентима да никада не одустају. Да уче, да се усавршавају и буду истрајни у својим амбицијама. На том путу, Општина Врњачка Бања ће увек бити поуздани партнер Факултету и подршка у креирању најмодернијих услова за школовање и рад. Још једном, декану професорима и свим запосленима желим много успеха у раду и још једном свима вама честитам Дан Факултета за хотелијерство и туризам, а студентима да њихове будуће стазе буду поплочане задовољством послом који воле и у који верују, поручио је Бобан Ђуровић".

Свечану академију уоквирио је наступ виолинисткиње Анушке Николић и виолончелисте Александра Јаковљевића професора Музичке школе из Краљева.
ФОТО:


Штампа