Потписан Меморандум о сарадњи са Привредном комором Србије - Регионалном привредном комором Моравичког и Рашког управног округа


У четвртак, 04.05.2023. године потписан је Меморандум о сарадњи између Привредне коморе Србије - Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа и Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу.

Радном састанку и потписивању Меморандума о пословно - техничкој сарадњи присуствовали су представници Привредне коморе Србије - директор Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа, Звонко Туфегџић, директор Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског управног округа, Предраг Лучић, координатор пољопривреде, Душан Петковић, декан Факултета, проф. др Драго Цвијановић, продекан, проф. др Марија Мандарић, продекан, проф. др Снежана Милићевић и председник Савета факултета, проф. др Миљан Лековић.

Успостављање сарадње између ове две институције од значаја је за даљи заједнички рад на повезивању научноистраживачких пројеката из области менаџмента и бизниса са привредним субјектима у циљу  промоције и примене  научноистраживачког рада у области унапређења пословања привредних субјеката и стварања услова за развој бољег пословног окружења.

У циљу реализације предмета  Меморандума  посебно су планиране следеће активности: размена знања и информација, заједничка реализација пројеката, реализација округлих столова и панела са привредним субјектима, дистрибуција знања у форми обука и пружање комплементарних консултантских услуга.

Меморандум су потписали декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, проф. др Драго Цвијановић и директор Регионалне привредне коморе Моравичког и Рашког управног округа, Звонко Туфегџић.


Штампа