Међународно такмичење "Бисер мора" у Хрватској - сребро и злато за наше гастрономе


Највеће кулинарско такмичење и фестивал гастрономије "Бисер мора", које окупља стотине учесника из Хрватске и иностранства, одржано је у периоду од 28. марта до 1. априла 2023. године у Супетру на Брачу.

Студенти гастрономије Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу на овом престижном такмичењу - међународног карактера такмичили су се у више категорија.

У категорији "јело од пилетине" студент прве године основних академских студија Ана Раденковић освојила је СРЕБРНУ МЕДАЉУ, у категорији "рижото" студент четврте године Јована Тошић освојила је СРЕБРНУ МЕДАЉУ, у категорији "јело од јагњетине" студент четврте године Милош Дишљенковић освојио је СРЕБРНУ МЕДАЉУ и у категорији "паста и рижото" студент четврте године Дарко Јовановић освојио је СРЕБРНУ И ЗЛАТНУ МЕДАЉУ.

Тим поводом, организован је пријем студената и наставника практичне наставе Марка Цилића код декана Факултета, проф. др Драга Цвијановића који им је у име колектива, студената и у своје лично име честитао на постигнутим резултатима и пожелео пуно успеха у даљем школовању и будућој каријери.
ФОТО:


Штампа