Међународна манифестација „Гастро куп Србија“ је такмичење професионалних кувара, чији је циљ популаризација професије и струке, заштита националних брендова, популаризација и развој националне кухиње.
На овогодишњем такмичењу учествовали су и студенти четврте године гастрономског менаџмента Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу – Дарко Јовановић и Јован Радивојевић.
У категорији „национално јело на модеран начин“ студент Јован Радивојевић освојио је ЗЛАТНУ МЕДАЉУ, у категорији „јела од пилећег меса“ студент Дарко Јовановић освојио је СРЕБРНУ МЕДАЉУ.
Тим поводом, организован је пријем студената и наставника практичне наставе Марка Цилића код декана Факултета, проф. др Драга Цвијановића који им је у име колектива, студената и у своје лично име честитао на постигнутим резултатима и пожелео пуно успеха у даљем школовању и будућој каријери.