Дан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи


У четвртак, 21. априла Свечаном академијом обележен је Дан факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, једанаест година постојања и успешног рада.

Свечаној академији присуствовали су ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, проректор Универзитета у Крагујевцу, проф.др Владимир Сенић, генерални секретар Културно - просветне заједнице Србије, проф. Живорад Ајдачић, представници локалне самоуправе, декани и продекани чланица Универзитета у Крагујевцу, директори средњих школа, јавних институција, туристичких предузећа, уважени професори, студенти и представници медија.

На самом почетку присутне је поздравио декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, проф. др Драго Цвијановић који је истакао бројне успехе које је факултет остварио током једанаест година постојања и рада, подршку Универзитета у Крагујевцу, локалне самоуправе, сарадњу са хотелским и туристичким предузећима у земљи и иностранству, значај стручне праксе студената у еминентним хотелима, успех и значај наше Међународне конференције која је постала бренд институције, међународна сарадња и успешно реализовани пројекти.

Посебно је нагласио успех студената, најбољих и најлепших промотера Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

Такође, присутне су поздравили ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић и представник локалне самоуправе г-дин Душан Стевановић који су пожелели декану, запосленима и студентима пуно успеха у даљем раду.

Испред Културно - просветне заједнице Србије, проф Живорад Ајдачић уручио је ПОВЕЉУ Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу за допринос и унапређење хотелијерства, туризма и културе у Републици Србији.

На свечаности су уручене дипломе студентима основних и мастер академских студија који су дипломирали током 2021. године, као и пригодни поклони најбољим студентима.

Такође, уручене су и Јубиларне награде запосленима поводом десет година рада на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Јубиларне награде уручио је декан, проф. др Драго Цвијановић.

У уметничком делу програма учествовали су професори Музичке школе Анушка Николић и Александар Јаковљевић.

ФОТО:


Штампа