Одржана Светосавска академија Универзитета у Крагујевцу


У знак сећања на живот и дело првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства, а на предлог ректора Лицеја Атанасија Николића, 1840. године, Свети Сава је установљен као школска слава. Свети Сава је народни учитељ и просветитељ, саветодавац и чувар српског духовног бића. Сматра се и зачетником српске средњовековне књижевности и заштитником просветних установа.

Свечаности која је поводом дана Светог Саве традиционално одржана на Универзитету у  Крагујевцу, уз поштовање свих предвиђених мера за спречавање ширења вируса корона, присуствовали су проф. др Ненад Филиповић ректор Универзитета у Крагујевцу, чланови ректорског колегијума, Управитељ Фондације за стипендирање, декани факултета чланица, професори и студенти Универзитета.

На Светосавској академији, уручене су стипендије најбољим студентима Универзитета у Крагујевцу. Управни одбор Фондације за стипендирање и подстицање напредовања најбољих студената, младих научних радника и уметника Универзитета у Крагујевцу, доделио је 12 стипендија најбољим студентима са 12 факултета Универзитета у Крагујевцу.

Уговоре о додели стипендија студентима уручила је проф. др Снежана Соковић, Управитељ Фондације за стипендирање.

Испред Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи,Универзитета у Крагујевцу  као најбољи студент, награду је примила :

Јелена (Антоније) Антић, студент IV године основних академских студија Факултета за хотелијерство и туризам, студијски програм Хотелијерство и туризам, остварена просечна оцена током студија 9,83.

ФОТО:


Штампа