Посета министра просвете, науке и технолошког развоја


У четвртак, 21.10.2021. године Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу у пратњи председника Општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића и председника СО Врњачка Бања, Ивана Радовића посетио је први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић.

У присуству проректора Универзитета у Крагујевцу, проф. др Драгана Ђурчића и сарадника, госте је дочекао и поздравио декан, проф. др Драго Цвијановић.

Декан је представио рад Факултета, досадашње постигнуте резултате као и потенцијалну изградњу Наставно-практичног центра, са новим слушаоницама, лабораторијама за потребе наставе, вежби и обучавања кадрова у оквиру  планова за даљи развој и просперитет јединог државног Факултета за хотелијерство и туризам.

Министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић похвалио је досадашњи рад Факултета, квалитетне студијске програме, број студената, реализацију стручне праксе студената у земљи и иностранству, опремање савремене лабораторије за гастрономију и истакао да Факултет има потенцијале да привуче што више младих људи који ће се посветити туризму, хотелијерству и гастрономији.

Такође, како би се унапредио рад Факултета сагледаване су и могућности на дужи рок које се тичу изградње Студентског дома, што би  привукло већи број младих људи из земље и иностранства да студирају у Врњачкој Бањи.
ФОТО:


Штампа