Делегација Факултета за хотелијерство и туризам и привредника општине Параћин у радној посети Санкт Петербургу



На позив „Колеџа туризма и хотелских услуга“ из Санкт Петербурга, делегација Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу на челу са деканом Факултета проф. др Драгом Цвијановићем, председник општине Параћин, г-дин Владимир Милићевић и привредници општине Параћин, пријатељи нашег Факултета боравили су у Санкт Петербургу у оквиру радне посете овој институцији.

Српска делегација је имала бројне састанке са  званичницима града Санкт Петербурга и домаћина Колеџа туризма и хотелских услуга.

Првог дана боравка Српску делегацију је примио заменик председника Комитета за спољне односе Санкт Петербурга, Андреј Хлутков који је истакао пријатељске, историјске везе између руског и српског народа, и да се тренутно односи између Санкт Петербурга и Србије развијају на основу споразума о сарадњи извршних органа власти тог руског града са градовима Србије.

Такође, предложио је да Српска делегација размотри могућности ближе сарадње између Параћина, општине Врњачка Бања и једне од 111 општина Санкт Петербурга.

Током радне посете, делегацију је примила Прва заменица шефа администрације Марина Вјачеславовна Либанева у администрацији Петроградског округа.

На састанку су разговарали о питањима подршке омладинским иницијативама и предузетништву, сарадњи општинских органа и образовних институција, развоју здравствених програма за децу и омладину као и развоју омладинског предузетништва.

Директорка „Колеџа туризма и хотелских услуга“ из Санкт Петербурга, проф. Антонова Светлана Александровна, декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу проф. др Драго Цвијановић, председник Општине Параћин, г-дин Владимир Милићевић, представници Факултета и представници привреде из Параћина изразили су намеру да активно дају допринос развоју сарадње, размени искуства и спровођењу заједничких пројеката, како би се олакшала размена стручњака у следећим областима: образовање, иновације, култура, предузетништво као и ширење пријатељских веза.
ФОТО:


Штампа