Посета делегације из Санкт Петербурга - Потписивање уговора о међународној сарадњи


У периоду од 05. до 10. октобра 2019. године Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу, био је домаћин Делегацији из Санкт Петербурга коју су чинили представници следећих институција: „Колеџ за туризам Санкт Петербург“ и „Образовна институција високог стручног образовања - Санкт Петербург Институт за угоститељство“.

Делегација у саставу: Антонова Светлана Александровна - директор колеџа;  Шевченко Елена Юрьевна – заменик директора; Федорова Оксана Викторовна – заменик директора за образовање; Миланов Александр Васильевич - заменик директора за образовање, методички рад; Кузнецова Людмила Георгиевна - заменик директора за додатно стручно образовање, координатор међународних активности; Рудина Татьяна Евгеньевна - шеф рачуноводства; Фролов Юрий Яковлевич - заменик директора за административне послове; Французова Евгения Николаевна - комерцијална директорка образовања; Бардашевич Анна Борисовна – проректор и Лыбанева Марина - виши предавач.

Током боравка у Србији посетили су Београд (све културно-историјске знаменитости), Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Министарство трговине, телекомуникација и туризма Републике Србије, Нови Сад, Бању Ковиљачу, Врњачку Бању и Крагујевац.

У оквиру радне посете, чији је циљ развијање институционалне сарадње и размена у области наставе, учења и истраживања, али и очување културне и научне сарадње две земље, потписани су уговори о међународној сарадњи са Факултетом за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу кога заступа декан, проф. др Драго Цвијановић.

Такође, делегацију из Санкт Петербурга угостили су ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић и проректор за наставу и студентска питања, проф.др Живадин Мицић.

На крају посете, гости из Русије уз пратњу туристичког водича Туристичке организације Крагујевац посетили су спомен парк Крагујевачки октобар, где су положили венац крај Споменика стрељаним ђацима и професорима у Шумарицама.
ФОТО:


Штампа