Четврти међународни научни скуп „Туризам у функцији развоја Републике Србије“На Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу одржан је Четврти међународни научни скуп “Туризам у функцији развоја Републике Србије - Туризам као покретач запошљавања“, од 30. маја до 01. јуна 2019. године.

Циљ Међународног научног скупа је да се кроз размену идеја и искустава учесника из земље и иностранства дође до закључка у погледу будућег развоја српског туризма, са посебним освртом на утицај и значај туризма у генерисању нових радних места, смањењу незапослености и повећању животног стандарда становништва Републике Србије и осталих земаља.

На свечаном отварању Научног скупа присуствовали су бројни гости из земље и иностранства, представници јавних институција, локалне самоуправе, представници високошколских институција, представници амбасада, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, учесници конференције из Индије, Русије, Португала, Танзаније, Порторика, Бугарске, Либана, Словачке, Румуније, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Србије, студенти, запослени и представници медија.

На самом почетку скуп је поздравио декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, проф. др Драго Цвијановић, г-ђа Споменка Симонић, помоћник министра за студентски стандард и инвестиције Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, председник Општине Врњачка Бања, г-дин Бобан Ђуровић, амбасадор Републике Индије, његова екселенција Субрат Батачарџи и помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација, г-ђа Вера Божић Трефалт. Испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Скуп је отворила проф. др Марија Кузмановић, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције.

У циљу успостављања и развоја међународне, академске, научне и културне сарадње са високошколским установама, Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи потписао је уговор са Research Network of Resources Economics and Bioeconomy (RebResNet)-Romania, Federal State Budgetary Educational Institution of Higher Education „Volga Region State University of Service“ и Институтом за примену науке у пољопривреди.
ФОТО:


Штампа