Дан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу

Дан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у КрагујевцуУ недељу, 21. априла Свечаном академијом обележен је Дан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, осам година постојања и успешног рада најмлађе чланице Универзитета у Крагујевцу.

Свечаној академији присуствовали су ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић, амбасадор Палестине у Србији, декани и продекани чланица Универзитета у Крагујевцу, представници локалне самоуправе, директори средњих школа, јавних институција, туристичких предузећа, уважени професори, студенти и представници медија.

На самом почетку присутне је поздравио декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, проф. др Драго Цвијановић који је истакао бројне успехе које је факултет остварио током осам година постојања и рада, подршку Универзитета у Крагујевцу, локалне самоуправе, сарадњу са хотелским и туристичким предузећима у земљи и иностранству, значај стручне праксе студената у еминентним хотелима, успех Међународне конференције "Туризам у функцији развоја Републике Србије" која је постала бренд институције, међународна сарадња и успешно реализовани пројекти.

Посебно је нагласио успех студената, најбољих и најлепших промотера Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, будућих менаџера који ће утицати на развој и просперитет туризма у Републици Србији.

Такође, присутне су поздравили ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић и представник локалне самоуправе г-дин Родољуб Џамић који су пожелели декану, запосленима и студентима пуно успеха у даљем раду.

На свечаности су уручене дипломе студентима основних и мастер академских студија који су дипломирали током 2018.године.

За истакнути рад и достигнућа у наставној, научној, културној и другој делатнусти  Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи  додељена је ПЛАКЕТА директорки  Угоститељско-туристичке школе са домом ученика-Врњачка Бања, г-ђи Јелени Чеперковић  као и ЗАХВАЛНИЦА  за допринос у развоју високог образовања на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, г-дину Жељку Ивановићу.

У уметничком делу програма учествовали су победници музичког такмичења "Србија у ритму Европе", Миона Радојковић члан драмско-рецитаторске секције факултета и студент Факултета педагошких наука из Јагодине који је на самом почетку Свечане академије отпевао државну и академску химну.

ФОТО:


Штампа