Menu
Винарија Грабак Врњачка Бања

Винарија ГРАБАК се налази на сунчаним брежуљцима Врњачке Бање удаљена од центра само 700 м. Комплекс винарије је на површини од два хектара где се налази и виноград са 2.400 чокота винове лозе сорти Прокупац, Cabernet Sauvignon, Merlot, Тамјаника, Sauvignon Blanc и Ризлинг.

У комплексу винарије ГРАБАК се налази и шумарак грабове шуме по коме је и винарија добила и назив.

Винарија, осим производног дела, поседује и вински подрум са дегустационом салом и смештајним капацитетом у брвнари која је окружена грабовом и храстовом шумом. У комплексу се још налазе два базена за релаксацију и опуштање и терени за тенис, баскет и одбојку на песку. Винарија ГРАБАК поседује и винограде и мимо комплекса Грабак.

У комплексу винарије ГРАБАК можете да дегустирате наша вина добијена од нашег грожђа одгајаног с љубављу и знањем стеченог две деценије у Италији у престижним високошколским установама и винаријама Тоскане.

 

Винарија ПИК Опленац

Винарија ПИК Опленац свој пут започела је 1948. године када је основано предузеће за откуп и промет алкохолних пића Опленац. Изградњом Новог подрума, припајањем Пољопривредног добра Опленац, те пословањем у оквиру предузећа Навип Опленац, тадашња винарија имала је у свом поседу близу 700 хектара обрадивих површина, а до почетка 90-тих година својим капацитетима и квалитетом нашла се на самом врху тадашњег тржишта Југославије са широком палетом препознатљивих производа као што су: Рајнски ризлинг, Златна Опленка, Опленачки црни бисер, Црни бургундац, Смедеревка, Леони…

Уговором закљученим средином 2014. године, ПИК Опленац је постао приватно власништво. Пратећи светске трендове у винарству, садашњи власник се окренуо високим стандардима производње, ослањајући се на искуство, традицију и културу опленачког краја и обједињујући их са најсавременијом технологијом француских и италијанских произвођача. Винарија се упутила ка јасном циљу, а то је производња вина врхунског квалитета која носе печат поднебља са ког долазе.