Списак студената који имају право право на повлашћене цене Бус Плус картица


    преузимање

Стручна пракса 2022: важно обавештење за студенте

Подсећају се студенти да пре поласка на праксу обавезно купе Дневник праксе у Књижари Факултета и да преузму идентификационе плочице у Студентској служби (односи се на студенте који први пут обављају праксу).

Стручна пракса Копаоник, Златибор, Аранђеловац, Катићи: важно обавештење за студенте

Обавештавају се студенти који треба да обаве летњу стручну праксу у хотелима "Златибор Мона", "Гранд Торник", "Краљеви Чардаци", "Viceroy", "MujEn Lux", "Јуниор", "Извор", "Пансион Обрадовић", "Сребрна лисица" и "Ртањ", да дођу на састанак са руководиоцем стручне праксе, Наташом Ђорђевић, у уторак, 07.06.2022. године у 11ч. у Слушаоници број 6.

Упражњено место за обављање плаћене праксе - хотел Слатина Врњачка Бања

Обавештавају се студенти да постоји упражњено место за обављање плаћене стручне праксе у хотелу Слатина у Врњачкој Бањи у F&B сектору.

Заинтересовани студенти могу послати свој CV директору хотела Ђорђу Трмчићу на e-mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. најкасније до недеље 29.05.2022. уз напомену да искључиво могу аплицирати студенти који су остали нераспоређени или нису пријавили праксу за ову годину.

Стручна пракса у Хрватској и Црној Гори - Важно обавештење за студенте

Обавештавају се студенти који треба да обаве летњу стручну праксу у Црној Гори (хотел Iberostar у Бечићима) и Хрватској (хотели у Ровињу и на Брачу) да дођу на састанак са руководиоцем стручне праксе, проф. др Снежаном Милићевић, у понедељак 23.05.2022. године у слушаноци бр. 3 у 12 часова. Присуство састанку је ОБАВЕЗНО!

Студентска служба: јунски испитни предрок 2022. године


Одобрава се студентима који иду на праксу у иностранство да испите могу да пријаве и исте полажу у јунском испитном предроку 2022. године. Ови студенти се налазе на посебном списку студената (у прилогу), којима се одобрава да испите могу пријавити у предроку. Студенти са овог списка, уколико желе, испит треба да пријаве преко студентског портала у периоду од 04. до 06. маја 2022. године. Испити у овом предроку ће бити одржани у периоду од 25 до 27. маја 2022. године.

Студенти који испит пријаве у предроку, неће моћи исти да пријаве у редовном јунском испитном року.

Цена пријаве испита у предроку се увећава за 2.000 динара по испиту, у односу на цену у редовном испитном року.

   преузимање

Списак упражњених места за обављање летње стручне праксе 2022.

Обавештавају се студенти да списак упражњених места за обављање летње стручне праксе могу видети овде.

Сви студенти који су остали нераспоређени или нису на време пријавили праксу, у обавези су да контактирају руководиоца праксе на Факултету и договоре термин и објекат у ком желе да обаве праксу, а где постоје упражњена места.
Студенти ће бити ручно распоређени од стране Студентске службе, након што изврше уплату 2.000 динара на име пријаве праксе по истеку предвиђеног рока (за више информација студенти се могу јавити Гордани Крстић у Студентској служби).

Последњи рок за пријаву летње праксе је понедељак 18.04.2022. године.

Коначан распоред праксе за студенте током 2022. године

Коначан распоред праксе за студенте током 2022. године можете погледати кликом овде.


За сва додатна питања и све информације које не постоје овде студенти треба да јаве ментору са факултета који је задужен за њиховог партнера! Проверити ове информације с времена на време јер ће се ажурирати.

Сви студенти дужни су да у складу са распоредом стручне праксе прихвате Изјаву о намерама савесног и одговорног обављања стручне праксе.

Договорени термини за почетак праксе су први дан у месецу, уколико није посебно наведено другачије!

ОБАВЕЗНО понети:

 • Радну униформу и то:
  • Мушкарци: црне/тегет панталоне, црне ципеле, бела кошуља дугих рукава и сако (није обавезан)
  • Девојке: црна/тегет сукња, равне црне ципеле, бела кошуља дугих рукава и сако (није обавезан)
  • Ко ради у кухињи уместо овога носи своју радну униформу
 • Нови дневник праксе - српски ћирилица (Србија), латиница (Црна Гора и Хрватска) или енглески (остало иностранство) (купити у књижари факултета)
 • Потврду о обављеној пракси (по завршетку праксе обавезно је да послодавац потпише и печатира)
 • Идентификациону плочицу (преузети у Студентској служби)
 • Упутницу за праксу (Руководиоци стручне праксе ће проследити Упутнице за праксу партнерима)
 • Санитарну књижицу (само одређени хотели)
 • Позитиван став (на пракси представљате себе, али и Факултет; ради се све што раде и остали запослени - домаћинство, ресторан, кухиња, рецепција...)

Студенти који су на пракси у Београду, могу према договору факултета и ГСП-а да купе месечну карту за превоз по повлашћеној цени - обратити се др Дејану Секулићу.

ОБАВЕЗНО СЕ СЛИКАТИ ТОКОМ ПРАКСЕ. НАЈЛЕПШЕ СЛИКЕ БИЋЕ НА САЈТУ И ФЕЈСБУКУ ФАКУЛТЕТА.

Студенти који иду на плаћену праксу припремају се према обављеном договору са послодавцем!

Пријава стручне праксе за лето 2022.

У понедељак 4. априла почиње пријава за овогодишњу стручну праксу и биће отворена до понедељка 11. априла.

Важно је да се ово упутство пажљиво прочита и да се процедура пријаве испоштује у свим детаљима да се не би десило да због пропуста студент остане без могућности да ове године обави жељену праксу!

За све додатне информације студенти се могу обратити руководиоцима праксе на факултету лично у термину консултација или мејлом.

Сви студенти који желе ове године да обаве стручну праксу потребно је да се пријаве у периоду од 04.04. до 11.04.2022. године. Пријава се врши on-line на Студентском порталу. При on-line пријави студенти су дужни да прихвате Изјаву о намерама савесног и одговорног обављања стручне праксе која се приказује на почетку процеса пријаве праксе.

У следећој табели дат је преглед коме је пракса обавезна:

Смер 1. година 2. година 3. година 4. година
ОАС ХиТ (стари) Не Да Да Да
ОАС ХиТ 2 (нови) Да Да Да Да
ОАС ЗТ Не Да Да Не
ОАС ГМ Не Да Да Не
МАС МХ (стари) Не / / /
МАС МХ 2 (нови) Да / / /
МАС МТ (стари) Не / / /
МАС МТ 2 (нови) Да / / /
МАС ЗТ (стари) Не / / /
МАС ЗТ 2 (нови) Да / / /

Стручну праксу могу обављати и студенти за које она није обавезна према студијском програму и за њих важе сва права и обавезе у вези обављања стручне праксе, као и за студенте којима је пракса обавезна.

Студенти основних студија који први пут аплицирају за стручну праксу могу одабрати само смештајни објекат или специјалну болницу.

Ресторане и винарије могу одабрати само студенти Гастрономског менаџмента.

Студенти Гастрономског менаџмента, поред ресторана и винарија, могу да бирају још само смештајне објекте и специјалне болнице.

Студенти Здравственог туризма, поред ресторана и винарија, не могу бирати ни превознике.

Студенти који су успешно прошли интервју за плаћену праксу ће то попуњавати као ЈЕДИНУ жељу.

Студенти који бирају праксу у Београду могу, према договору факултета и ГСП-а, да купе месечну карту за градски превоз по повлашћеној цени.

Уколико желе, студенти могу да обаве праксу у објекту у коме су већ били раније.

Приликом избора жељених објеката обратити пажњу на све детаље - да ли је плаћена пракса, има ли обезбеђен смештај, исхрану, постоји ли нека посебна напомена и слично. СТУДЕНТИ КОЈИ НЕМАЈУ ВЕЋ УГОВОРЕНУ ПРАКСУ БИ ТРЕБАЛО ДА ПЛАНИРАЈУ ИЗРАЖАВАЊЕ ЖЕЉА У ВИШЕ ОБЈЕКАТА/ТЕРМИНА (нпр. десетак) КАКО СЕ НЕ БИ ДЕСИЛО ДА ОСТАНУ БЕЗ ПРАКСЕ ПОСЛЕ ОБАВЉЕНОГ РАНГИРАЊА. Рангирање се врши према редоследу исказаних жеља и оствареном просеку у досадашњем току студирања.

Уколико студент остане нераспоређен може, уз плаћање посебне накнаде, да бира искључиво између преосталих слободних места.

 

УПУТСТВО ЗА ПРИЈАВУ СТРУЧНЕ ПРАКСЕ

Пријава се врши на Студентском порталу у термину за пријаву

 • Лево у менију одабере се “Пријава за праксу”
 • Студенти који су успешно прошли интервју за плаћену праксу ОБАВЕЗНО бирају то на почетку процеса пријаве
 • У наставку бира се жељени партнер и уноси се тачан термин који је договорен
 • Плаћену праксу уносе само студенти који су успешно прошли интервју код послодавца, тј. који имају потврду да су примљени. Ови студенти не могу бирати неплаћену праксу да не би остали без могућности да обаве праксу ове године - ни плаћену, ни неплаћену.
 • Остали студенти бирају неплаћену праксу
 • У десном делу доле је табела “ПРЕГЛЕД ТЕРМИНА У ФИРМАМА ЗА ШКОЛСКУ 2021/2022 ГОДИНУ”
 • Кликом на дугме у колони “Пријави се” бира се жељени партнер и термин
 • Одабране жеље се приказују поређане по приоритету десно горе у табели “ВАШЕ ЖЕЉЕ”
 • Уколико је потребно већ одабрана жеља се може обрисати кликом на дугме у колони “Одјави се”
 • Пожељно је да се унесе што више жеља да се не би десило да студент остане нераспоређен
 • Жеље се могу мењати неограничен број пута у току трајања термина за пријаву
 • Након затварања термина за пријаву вршиће се распоређивање студената према редоследу исказаних жеља и према оствареном просеку у досадашњем току студирања
 • Студенти који желе да обаве више од једне праксе сада пријављују прву праксу, а за договор о евентуалном упућивању на другу праксу треба да се одмах обрате руководиоцу праксе на факултету
 • Студенти који су у овој школској години већ обавили једну праксу (зимска пракса), другу праксу не могу да пријаве преко Студентског портала, већ морају да се јаве Студентској служби.
 • По завршетку распоређивања студенати на Студентском порталу под “Пријава за праксу” у табели “АПЛИКАЦИЈА ПРИХВАЋЕНА” могу видети где и у ком термину су распоређени; на истом месту у табели “ВАШЕ ЖЕЉЕ” види се списак и статус свих жеља

Непоштовање рокова везаних за пријаву и обављање стручне праксе, промена изабраних објеката за обављање праксе и пракса која није обавезна наплаћиваће се по важећем ценовнику.

 • Пријава стручне праксе, по истеку рока - 2.000 динара
 • Промена објекта обављања стручне праксе након распоређивања, на лични захтев студента - 2.000 динара
 • Предаја дневника стручне праксе, по истеку рока - 2.000 динара
 • Пријава необавезне стручне праксе - 5.000 динара
 • Студент који није обавио праксу на коју је упућен, губи право на плаћену праксу у тој и наредним школским годинама, односно може да обави искључиво неплаћену праксу
 • Уколико студент не донесе Дневник праксе руководиоцу стручне праксе на потпис и/или не преда Потврду о обављеној стручној пракси Служби за студентска питања, губи право на плаћену праксу у тој и наредним школским годинама, односно може да обави искључиво неплаћену праксу

ВАЖНА НАПОМЕНА: Крајњи рок за пријаву стручне праксе је 11.04.2022. године и после тога није могуће пријавити праксу без плаћања закаснеле пријаве.

Погледајте табелу са понудом кликом овде и обратите пажњу на објекте који нуде плаћену праксу и оне који нуде исхрану и смештај.

Упражњена места за плаћену летњу праксу - Важно обавештење

Обавештавају се студенти да започете преговоре око плаћене праксе у Хрватској заврше најкасније до уторка 29.03.2022. Студенти који су остали нераспоређени за плаћену праксу, као и они који нису раније аплицирали, могу да се пријаве у објектима у којима постоје упражњена места, најкасније до уторка 29.03.2022. и то у:

1. Хотелу Iberostar Bellevue, Бечићи, Црна Гора

2. Хотелу Akapulco, Сутоморе, Црна Гора

3. УО Крушо, Херцег Нови, Црна Гора

4. Хотелу Краљеви Чардаци, Копаоник

5. Хотелу Mujen Lux, Копаоник

6. Хотелу Мона, Златибор

7. Хотелу Извор, Аранђеловац

8. Хотелу Пегаз, Врњачка Бања

9. Хотелу Лепенски Вир, Доњи Милановац

10. Етно селу Голијски конаци, Голија

11. Silver Lake Resort, Сребрно језеро

Важна напомена: На огласе не могу да се пријаве студенти који су већ примљени у неком хотелу и налазе се на његовом списку!

Плаћена летња пракса - Важно обавештење за студенте

Обавештавају се студенти који се налазе на више спискова хотела за обављање плаћене летње праксе, да што хитније (најкасније до недеље 27.03.2022), обавесте хотеле у којима не желе да обављају летњу праксу, као и руководиоце стручне праксе на Факултету који су задужени за те хотеле.

Студентска служба: предрок

Обавештавају се студенти који су примљени на обављање плаћене стручне праксе у иностранству, да имају јунски предрок који ће се одржати од 25. до 27. маја 2022. године. На испите које пријаве у предроку, студенти немају право да изађу у јунском року. Свака пријава испита у предроку повећава се за 2.000,00 динара по испиту. О терминима испита и начину пријаве студенти ће бити благовремено обавештени.

Понуда праксе за 2022. годину

Важно је да се ове информације пажљиво прочитају!

У следећој табели дат је преглед коме је пракса обавезна:

Смер 1. година 2. година 3. година 4. година
ОАС ХиТ (стари) Не Да Да Да
ОАС ХиТ 2 (нови) Да Да Да Да
ОАС ЗТ Не Да Да Не
ОАС ГМ Не Да Да Не
МАС МХ (стари) Не / / /
МАС МХ 2 (нови) Да / / /
МАС МТ (стари) Не / / /
МАС МТ 2 (нови) Да / / /
МАС ЗТ (стари) Не / / /
МАС ЗТ 2 (нови) Да / / /

Стручну праксу могу обављати и студенти за које она није обавезна према студијском програму и за њих важе сва права и обавезе у вези обављања стручне праксе, као и за студенте којима је пракса обавезна.

Студенти основних студија који први пут аплицирају за стручну праксу могу одабрати само смештајни објекат или специјалну болницу.

Ресторане и винарије могу одабрати само студенти Гастрономског менаџмента.

Студенти Здравственог туризма, поред ресторана и винарија, не могу бирати ни превознике.

Студенти који су успешно прошли интервју за плаћену праксу ће то попуњавати као ЈЕДИНУ жељу.

Студенти који бирају праксу у Београду могу, према договору факултета и ГСП-а, да купе месечну карту за градски превоз по повлашћеној цени.

Уколико желе, студенти могу да обаве праксу у објекту у коме су већ били раније.

Приликом избора жељених објеката обратити пажњу на све детаље - да ли је плаћена пракса, има ли обезбеђен смештај, исхрану, постоји ли нека посебна напомена и слично. СТУДЕНТИ КОЈИ НЕМАЈУ ВЕЋ УГОВОРЕНУ ПРАКСУ БИ ТРЕБАЛО ДА ПЛАНИРАЈУ ИЗРАЖАВАЊЕ ЖЕЉА У ВИШЕ ОБЈЕКАТА/ТЕРМИНА (нпр. десетак) КАКО СЕ НЕ БИ ДЕСИЛО ДА ОСТАНУ БЕЗ ПРАКСЕ ПОСЛЕ ОБАВЉЕНОГ РАНГИРАЊА. Рангирање се врши према редоследу исказаних жеља и оствареном просеку у дотадашњем току студирања.

Уколико студент остане нераспоређен може, уз плаћање посебне накнаде, да бира искључиво између преосталих слободних места.

Непоштовање рокова везаних за пријаву и обављање стручне праксе, промена изабраних објеката за обављање праксе и необавезна пракса наплаћиваће се по важећем ценовнику.

 • Пријава стручне праксе, по истеку рока - 2.000 динара
 • Промена објекта обављања стручне праксе након распоређивања, на лични захтев студента - 2.000 динара
 • Предаја дневника стручне праксе, по истеку рока - 2.000 динара
 • Пријава необавезне стручне праксе - 5.000 динара
 • Студент који није обавио праксу на коју је упућен, губи право на плаћену праксу у тој и наредним школским годинама, односно може да обави искључиво неплаћену праксу
 • Уколико студент не донесе Дневник праксе руководиоцу стручне праксе на потпис и/или не преда Потврду о обављеној стручној пракси Служби за студентска питања, губи право на плаћену праксу у тој и наредним школским годинама, односно може да обави искључиво неплаћену праксу

Погледајте табелу са информативном понудом кликом овде и обратите пажњу на објекте који нуде плаћену праксу и оне који нуде исхрану и смештај.

Пријава праксе ће бити отворена у току следеће седмице, благовремено ће бити истакнуто обавештење и коначна табела. Табела са информативном понудом је дата ради информисања и евентуалних консултација.

Стручна пракса студената 2022: важно обавештење

Рок за аплицирање за плаћену летњу праксу истиче у четвртак 17.03.2022. године, па се позивају заинтересовани студенти да до тада пошаљу своје биографије. Понуда неплаћене праксе биће ускоро постављена. За више информација студенти се могу обратити проф. др Снежани Милићевић, продекану за организацију стручне праксе студената.

Плаћена пракса 2022 – Svpetrvs Хотели, острво Брач, Хрватска

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у Svpetrvs Хотелима на острву Брач у Хрватској, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад (уз могућност плаћања прековременог рада), смештај, исхрана (два оброка), рефундација трошкова превоза у висини повратне аутобуске карте, радна и боравишна дозвола у Хрватској (о трошку хотела), плаћена санитарна књижица (за радне позиције на којима је неопходна) и здравствено осигурање, које обухвата и Covid осигурање (у случају да се студент зарази вирусом обезбеђена је лекарска нега и место за изолацију, а храна и потребштине ће му се редовно доставаљати). Хотел ће такође рефундирати трошкове тестирања, уколико епидемиолошке мере у тренутку доласка у Хрватску буду захтевале да студент има антигенски тест (или неки други тест за особе које нису вакцинисане). За више информација студенти се могу обратити проф. др Снежани Милићевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 – Maistra Хотели, Ровињ, Хрватска

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у Maistra Hotelima у Ровињу у Хрватској, могу послати свој CV (са бројем телефона) Andreji Istrat на e-amil: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. и Сањи Варјачић на mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Рецепција, Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, i sl). Студентима је обезбеђена накнада за рад (уз могућност бонуса), смештај, исхрана (два оброка), радна униформа, рефундација трошкова превоза у висини повратне аутобуске карте, радна и боравишна дозвола у Хрватској (о трошку хотела), плаћена санитарна књижица (за радне позиције на којима је неопходна) и здравствено осигурање, које обухвата и Covid осигурање (у случају да се студент зарази вирусом обезбедјена је лекарска нега и место за изолацију, а храна и потребштине ће му се редовно доставаљати). За више информација студенти се могу обратити проф. др Снежани Милићевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 – Хотел Iberostar Bellevue, Бечићи, Црна Гора

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу (минимум 2 и по месеца) од јуна до септембра 2022. у хотелу Iberostar Bellevue у Бечићима у Црној Гори, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Рецепција, Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад (уз могућност бонуса и плаћања прековременог рада), смештај, исхрана (три оброка), корпоративне униформе, радна и боравишна дозвола у Црној Гори (о трошку хотела), пријава на здравствено и пензионо осигурање, рефундација трошкова превоза у висини повратне аутобуске карте, плаћена санитарна књижица (за радне позиције на којима је неопходна), и здравствено осигурање, које обухвата и Covid осигурање (у случају да се студент зарази вирусом обезбедјена је лекарска нега и место за изолацију, а храна и потребштине ће му се редовно доставаљати). Хотел ће такође рефундирати трошкове тестирања, уколико епидемиолошке мере у тренутку доласка у Црну Гору буду захтевале да студент има антигенски (или неки други тест за особе које нису вакцинисане). За више информација студенти се могу обратити проф. др Снежани Милићевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 – Хотел Akapulco, Сутоморе, Црна Гора

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од 15.06-15.09.2022. у хотелу Аkаpulco у Сутомору у Црној Гори, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај, исхрана (два оброка) и здравствено осигурање, које обухвата и Covid осигурање. За више информација студенти се могу обратити доц. др Весни Миловановић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 – Угоститељски објекти Крушо, Херцег Нови, Црна Гора

Студенти смера Гастрономски менаџмент који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у угоститељским објектима Крушо Херцег Нови у Црној Гори, могу послати свој CV (са бројем телефона) власнику објеката Слободану Радовићу на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  (00382-69-030-535) са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће власник објеката обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај, исхрана, радна и боравишна дозвола у Црној Гори (о трошку угоститељског објекта), рефундација трошкова превоза у висини повратне аутобуске карте и здравствено осигурање, које обухвата и Covid осигурање (у случају заражавања вирусом обезбедјена је лекарска нега и место за изолацију). За више информација студенти се могу обратити доц. др Дејану Секулићу, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 – Хотел Гранд Торник, Златибор

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу у јулу и августу 2022. у хотелу Гранд Торник Златибор, могу послати свој CV (са бројем телефона) F&B менаџеру хотела Зорану Станићу на e-mail: f&Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити асистенту Наташи Ђорђевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 – Хотел Мона, Златибор

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу у јулу и августу 2022. у хотелу Мона Златибор, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком „Конкурс за стручну праксу - Врњачка Бања“. Радне позиције су у сектору Рецепција, Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити асистенту Наташи Ђорђевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 – Хотел Извор, Аранђеловац

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу у јулу и августу 2022. у хотелу Извор, Аранђеловац, могу послати свој CV (са бројем телефона) са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи на следеће e-mail адресе, у зависности од интересовања за одређени сектор у хотелу:

Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити асистенту Наташи Ђорђевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 – Zepter хотел Дрина Бајина Башта и Вила Дрина Перућац

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу (може и дуже) од јула до септембра 2022. у Zepter хотелу Дрина Бајина Башта и Вили Дрина Перућац, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити проф. др Снежани Милићевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 – Хотели Оморика и Бели Бор, Тара

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у хотелима Оморика и Бели Бор на Тари (ВУ Тара), могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (моб: 064-82-57-121) са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи (обавезно истаћи да је пријава за хотеле Оморика и Бели Бор на Тари). Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, i sl). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај, исхрана и трошкови превоза до Таре и назад. За више информација студенти се могу обратити проф. др Снежани Милићевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 - Хотел Бреза Врњачка Бања

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у хотелу Бреза, Врњачка Бања (ВУ Тара), могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (моб:  064-82-57-121) са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи (обавезно истаћи да је пријава за хотел Бреза Врњачка Бања). Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад и исхрана, као и смештај за оне студенте који нису из Врњачке Бање. За више информација студенти се могу обратити проф. др Снежани Милићевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 - Хотел Тонанти Врњачка Бања

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у хотелу Тонанти, Врњачка Бања, могу отићи у хотел на интервју са директором хотела Александром Гвоздићем у петак (11.03.2022), суботу (12.03.2022), недељу (13.03.2022) или понедељак (14.03.2022) од 10 часова. Са собом обавезно понети CV (са бројем телефона). Радне позиције су у сектору Рецепција, Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Студентима је обезбеђена накнада за рад и исхрана. За више информација студенти се могу обратити доц. др Јасмини Огњановић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 - Хотел Zepter Врњачка Бања

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у хотелу Zepter, Врњачка Бања, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Рецепција, Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад и исхрана. За више информација студенти се могу обратити доц. др Весни Миловановић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 - Хотел Слатина Врњачка Бања

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу у периоду 01.07-31.08.2022. у хотелу Слатина, Врњачка Бања, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Домаћинство и Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад и исхрана. За више информација студенти се могу обратити доц. др Јасмини Огњановић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 - Хотел Фонтана Врњачка Бања

Студенти који желе да обаве тромесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у хотелу Фонтана, Врњачка Бања, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Рецепција, Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад и исхрана. За више информација студенти се могу обратити доц. др Весни Миловановић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 - Вила Емилиа Врњачка Бања

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у вили Емилиа, Врњачка Бања, могу послати свој CV (са бројем телефона) менаџеру виле Наташи Ћурчиев на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Рецепција и Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, скyпе-а, вибера, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад и исхрана. За више информација студенти се могу обратити доц. др Јасмини Огњановић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 - Хотел Pegaz Врњачка Бања

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу (може и дуже) од јуна до септембра 2022. у хотелу Pegaz, Врњачка Бања, могу послати свој CV (са бројем телефона) F&B менаџеру хотела Слободану Стевићу на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (моб: 064-649-5906) са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Рецепција, Домаћинство, Храна и пиће (F&B), Wellness и Администрација. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад и исхрана. За више информација студенти се могу обратити доц. др Дејану Секулићу, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 - Хотел Јуниор Брзеће

Студенти који желе да обаве једномесечну плаћену летњу праксу у периоду 01.07-31.07.2022. или 01.08-31.08.2022. у хотелу Јуниор, Брзеће, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Рецепција, Домаћинство и Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити асистенту Наташи Ђорђевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 - Хотел Краљеви чардаци Копаоник

Студенти који желе да обаве вишемесечну плаћену летњу праксу од средине јуна до средине септембра 2022. у хотелу Краљеви Чардаци, Копаоник, могу послати свој CV (са бројем телефона) F&B менаџеру хотела Срђану Младеновићу на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.  са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити асистенту Наташи Ђорђевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 - Хотел Mujen Lux Копаоник

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу у јулу и августу 2022. у хотелу Mujеn Lux, Копаоник, могу послати свој CV (са бројем телефона) генералном менаџеру хотела Наташи Васовић на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (моб: 064-869-7817) са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Рецепција, Домаћинство, Храна и пиће (F&B) и Wellness. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити асистенту Наташи Ђорђевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 - Хотел Viceroy Копаоник

Студенти који желе да обаве тромесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у хотелу Viceroy, Kopaonik, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити асистенту Наташи Ђорђевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 – Хотел Лепенски Вир, Доњи Милановац

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу од краја јуна до краја августа 2022. у хотелу Лепенски Вир, Доњи Милановац, могу послати свој CV (са бројем телефона) управнику хотела Снежани Черчелановић на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (моб: 063-596-728) са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити доц. др Немањи Пантићу, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 – Silver Lake Resort, Сребрно језеро

Студенти који желе да обаве двомесечну летњу праксу у јулу и августу 2022. у Silver Lake Resort-u Сребрно језеро, могу послати свој CV представнику хотела Сањи Јевтић на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B). Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити проф. др Тањи Станишић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 – Хотел Дивчибаре, Дивчибаре

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу у јулу и августу 2022. у хотелу Дивчибаре, Дивчибаре, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент хотела обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити доц. др Дејану Секулићу, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 – Пансион Обрадовић, Катићи - Ивањица

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу у јулу и августу 2022. у Пансиону Обрадовић, Катићи, могу послати свој CV (са бројем телефона) Јелени Стојановић на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (моб: 064-533-4385) са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока власник ће обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити асистенту Наташи Ђорђевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..


Плаћена пракса 2022 – Етно село Голијски конаци, Голија

Студенти који желе да обаве двомесечну плаћену летњу праксу у јулу и августу 2022. у етно селу Голијски конаци, Голија, могу послати свој CV (са бројем телефона) власнику објекта Драшку Милосављевић на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. (моб: 064/242-9906) са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока власник ће обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, vibera, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити асистенту Наташи Ђорђевић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 – Вила Етна, Угриновци

Студенти који желе да обаве тромесечну плаћену летњу праксу од јуна до септембра 2022. у вили Етна, Угриновци, могу послати свој CV (са бројем телефона) на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са назнаком да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи. Радне позиције су у сектору Храна и пиће (F&B) и Домаћинство. Рок за слање биографија је четвртак 17.03.2022. Након тог рока ће менаџмент виле обавити интервју са сваким студентом (путем телефона, skype-a, вибера, и сл). Студентима је обезбеђена накнада за рад, смештај и исхрана. За више информација студенти се могу обратити доц. др Немањи Пантићу, руководиоцу стручне праксе студената, путем маил-а Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Плаћена пракса 2022 – Програм Work and Travel USA

У оквиру програма плаћене стручне праксе Work and Travel у САД доступне су радне позиције у секторима рецепције, хране и пића (F&B) и домаћинства. У питању су следећи објекти: Hyatt Regency Chesapeake Bay Cambridge, MD; Hyatt Place Dewey Beach Dewey Beach, DE; Portland Harbor Hotel Portland, ME; Montage Deer Valley Park City, UT; Bluecoast Restaurant Rehoboth Beach, DE; Jinks Creek Waterfront Grille Ocean Isle Beach, NC; Mexicali Rose Wisconsin Dells, WI; Le Meridien/AC Hotel Denver, CO; Hyatt House/Hyatt Place Denver, CO; Hotel Distil, Autograph Collection Louisville, KY; JW Marriott Indianapolis, IN; Indianapolis Marriott Downtown, IN; Purdue Union Club Hotel; Hyatt Place Nashville Downtown; Austin Marriott Downtown; Courtyard/Residence Inn и Austin Downtown Convention Center.
За више информација студенти се могу обратити доц. др Весни Миловановић, руководиоцу стручне праксе студената, путем mail-a Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.


Стручна пракса студената: важно обавештење

Обавештавају се студенти прве године ОАС студијског програма Хотелијерство и туризам који су први пут уписали годину,  да им је стручна пракса обавезна од прве године студија. Пракса је такође обавезна и на МАС на студијским програмима Менаџмент у хотелијерству и Менаџмент у туризму.

Предаја Дневника стручне праксе: важно обавештење

Студенти који су ранијих година обавили стручну праксу, а нису предали Потврду о обављеној пракси имају рок до 30.03.2022. године да исту предају Студентској служби. Студенти који у наведеном року не предају Потврду о обављеној пракси са потврдом о урађеном семинарском раду из одговарајуће године студија неће моћи ове и наредних школских година да обављају плаћену стручну праксу. Закаснела предаја потврде о обављеној пракси по ценовнику Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи плаћа се 2.000,00 динара на лични позив на број за пријаву праксе са портала.

Летња пракса

Work&Travel USA 2022.

Правилник о обављању стручне праксе студената