Menu

Обавештавају се и подсећају студенти који желе стручну праксу обавити у Грчкој, Словенији или Хрватској у оквиру програма Еразмус+ да је рок за предају документације 07.02.2020. године. Пријава на програм је изузетно важна у случају обављања стручне праксе у Грчкој, будући да је то тренутно једини начин за добијање визе.

Потврду са Факултета да су редовни студенти и листу положених испита студенти могу преузети у Студентској служби Факултета уз попуњавање одговарајуће молбе (образац је доступан у Студентској служби). Попуњавањем ове молбе, студентима ће аутоматски бити пријављена стручна пракса за ову годину, коју ће Студентска служба ручно унети у софтвер.

Прихватно писмо студентима шаље угоститељ који тиме исказује заинтересованост да кандидат реализује стипендирану мобилност у сврху праксе у оквиру Еразмус+ програма, уколико буде селектован од стране Комисије за реализацију програма мобилности студената Универзитета у Крагујевцу. У Споразуму о стручној пракси (Learning Agreement for Traineeship) треба да буде назначен период 3 месеца и студенти треба да аплицирају за средства програма Еразмус+. Уколико се средства не одобре, аутоматски ће се одобрити опција zero grant, која важи и дуже од 3 месеца.

Споразум о стручној пракси потребно је да студенти припреме и да однесу на потпис координатору Еразмус+ канцеларије на Факултету доц. др Андреју Мићовићу у петак, 7.02.2020. године у термину од 9 до 11 часова у кабинету број 22. Важно је да студенти имају код себе овaj и све друге документе предвиђене конкурсом и у електронском формату (.doc и pdf формату).

Потврду о познавању енглеског језика (мин. Б2 ниво) студенти могу добити и од свог професора енглеског језика (форма потврде дата је у оквиру конкурса).

Конкурсна документација се може послати електронским путем (у скенираној форми) или донети лично у Ректорат Универзитета у Крагујевцу (2. спрат) радним данима од 9 до 15 часова, најкасније  07.02.2020.

Детаљи конкурса доступни су под линком http://www.kg.ac.rs/vest.php?vest_je=2448

Руководиоци стручне праксе:
Проф. др Снежана Милићевић, Продекан за организацију стручне праксе студената
Доц. др Весна Миловановић