Menu

У понедељак, 23.01.2017. године, у 12 часова у Свечаној сали Факултета одржана је презентација стручне праксе у Шпанији. У питању је ланац хотела ECO HOTELS у чијем саставу се налази седам хотела:

Malgrat de Mar:

Hotel Europa Splash & Spa ****S (www.hoteleuropasplash.net)
Amaraigua Hotel **** (www.hotelamaraigua.net)
Hotel Sorra Daurada ***

Calella:

Summer Hotel **** (www.hotelsummer.net)
Hotel Bon Repòs *** (www.hotelbonrepos.net)
Hotel Esplai *** (www.hotelesplai.net)
Hotel Oasis Park Splash ***

Трајање стручне праксе је између 3 и 6 месеци. Студенти добијају новчану накнаду (350€), смештај, храну и здравствено осигурање.

Студентима ће бити на располагању ментори, уз помоћ којих ће проширивати знања из области хотелијерства. Стручна пракса се може обавити у следећим секторима:

  • Рецепција
  • Бар/Ресторан
  • Кухиња
  • Анимације
  • Домаћинство

Неопходно је да студенти обезбеде радну визу у Амбасади Краљевине Шпаније у Београду. Потребна су следећа документа:

1. ОБРАЗАЦ: Образац захтева за визу, уредно и читко попуњен латиницом (оригинал и три фотокопије). Захтев неће бити узет у разматрање уколико образац није у потпуности попуњен.

2. ФОТОГРАФИЈЕ: Три скорашње фотографије, величине као за личну карту, са белом позадином.

3. ПАСОШ: Пасош подносиоца захтева (оригинал и три фотокопије странице са личним подацима), са важношћу најмање још четири месеца. Уколико је пасош издат пре мање од шест месеци, потребно је приложити и претходни пасош. Подносиоци захтева који нису држављани Србије или Црне Горе треба да приложе и дозволу боравка (оригинал и фотокопија).

4. УВЕРЕЊЕ О НЕКАЖЊАВАЊУ које издаје Министарство унутрашњих послова Србије или Црне Горе или органи унутрашњих послова земаља у којима је подносилац боравио последњих пет година, оверено хашким печатом и преведено на шпански језик код судског тумача (оригинал и превод).

5. ЛЕКАРСКО УВЕРЕЊЕ формулисано на следећи начин: «Овим лекарским уверењем потврђује се да господин/госпођа (...) не болује од болести које би могле да имају тешке последице по јавно здравље, у складу са одредбама Међународног санитарног правилника из 2005. године». Ово уверење треба да буде оверено хашким печатом и преведено на шпански језик код судског тумача (оригинал и превод).

6. РЕШЕЊЕ надлежног шпанског органа КОЈИМ СЕ подносиоцу захтева ОДОБРАВА БОРАВАК И РАД У ШПАНИЈИ (ово обезбеђује послодавац).

7. Копија УГОВОРА којим се даје иницијално одобрење за привремени боравак и рад код послодавца у Шпанији, оверено од стране Одељења за странце у Шпанији (шаље послодавац).

Студенти који нису присуствовали презентацији, а желе да се пријаве, могу се јавити асистенту Весни Миловановић, кабинет број 14, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.