Универзитет у Вроцлаву организује онлајн конференцију Разумети Балкан II

Институт за словенску филологију Одсека за српски и хрватски језик Универзитета у Вроцлаву позива студенте Универзитета у Крагујевцу да се пријаве за учествовање на  Конференцији

Студентски научни кружок Људи (раније – Студентски научни кружок Србиста) позива студенте на студентско-докторандску конференцију која се тиче економске, политичке, туристичке, језичке и културне ситуације на Балкану – Разумети Балкан II, а која ће се одржати 20. априла 2021. у 10.00 часова путем платформе MS Teams, са уживо преносом на Јутјубу.

Конференција ће бити интердисциплинарног карактера. Балкански регион је веома занимљив и стално нас учи нечем новом. Ове године је 30 година од настанка првих независних република бивше Југославије. У тим земљама догодиле су се велике промене. Конференција ће покренути теме као што су садашња ситуација у туризму, Шенгенска зона, Европска унија, као и развој савремене културе на целом Балкану. Између осталог, Конференција ће се бавити односима међу државама на синхронијској и дијахронијској равни.

Позивамо вас да се прикључите конференцији и да учествујете у њој.

Линк за пренос уживо за учеснике и публику можете видети овде.

Пријаве се примају до 13. априла на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Језици конференције су пољски, српски, хрватски, босански и црногорски. Време наступа је 15 минута. Молимо вас да у пријави напишете име, презиме, назив факултета, као и кратак апстракт свог рада.