Draga Snežana,

Po dogovoru Vam šaljem kratak izveštaj o prethodne dve grupe praktikanata u našoj kompaniji:

Što se tiče prve grupe praktikanata, na osnovu evaluacije i na osnovu onoga što su mi koleginice prenele stekla sam utisak da im se najviše dopalo u Poslovnici i Kontakt centru. Neki od njih su imali malo manje razumevanja za preopterećenost kolega u toku sezone, ali smo te sugestije iskoristili da bolje sve uklopimo za drugu grupu studenata. Što se tiče povratnih informacija od strane mentora, bile su samo reći hvale - brzo su savladavali zadatke, trudili su se da se uklope u tim i pomažu.

Što se druge grupe tiče, očekivali smo slične povratne informacije, ali su se ipak razlikovali - najviše im se dopalo u preostala dva sektora, u Keteringu i na Aerodromu. Oni su bili malo proaktivniji i pokazali veću inicijativu za učenjem, odnosno, nisu čekali da im se zadaju zadaci već su sami tražili da rade i pomažu što je naišlo na velike pohvale kod mentora. Neki od mentora su koristili priliku da mi čak u slučajnim susretima pohvale praktikante. Takođe, ova grupa praktikanata je imala konstruktivne predloge za unapređenje same prakse i neki od njih su ih slali uz poslednju popunjenu evaluaciju.

Na kraju, skoro svi su pokazali želju za učenjem i uklapanjem u kompaniju. Ozbiljno su shvatali svoje obaveze i zadatke i izvršavali na vreme, u predviđenim rokovima.

Želim samo još jednom da napomenem da mi je bilo izuzetno zadovoljstvo sarađivati sa svima Vama. Drago nam je što smo sa tako kvalitetnim praktikantima uspešno započeli nov projekat i na najbolji način učili jedni od drugih.

Nadam se da ćemo i naredne godine uspešno sarađivati.

Srdačan pozdrav,

Ana Lazarević
HR Admin
Human Resources

Air Serbia
Jurija Gagarina 12
11000 Belgrade, Serbia

 

Поштована професорка Милићевић,

Ваше студенткиње, Ана Божић и Марина Трифуновић су са великом ентузијазмом и залагањем приступиле обављању радних задатака у TОС-у. Биле су нам велика помоћ и искористићу прилику да их похвалим. Посебно бих издвојила њихово ангажовање на Конгресу византолога.

Радујем се нашој сарадњи и убудуће.

Срдачно Вас поздрављам,

Кристина Перак

Координатор информативних центара

Туристичка организација Србије

 


 

Поштована проф. Милићевић,

Било нам је велико задовољство да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам из Врњачке Бање и ове године обављали стручну праксу у Туристичкој организацији Србије.

Исто тако пријатно смо изненађени да су Ваши студенти били међу најбољима и да су вредно и предано помагали колегама из свих сектора ТОС-a (домаћи, инострани и конгресни).

Желимо ипак да издвојимо ангажованост студента Ивана Радића као и његово одлично познавање шпанског језика.

Студенткиња Сандра Јовановић је показала велику заинтересовност за све ТОС-ове активности и учествовала је у њиховој реализацији.

Уз изразе захвалности што су Сандра и Иван били део нашег тима и у нади да ћемо и следеће године сарађивати.

Срдачно Вас поздрављамо,

Весна Раца Радисављевић, Заменик директора

Кристина Перак, Координатор информативних центара

Туристичка организација Србије
Чика Љубина 8, Београд

 


 

Поштовани,

На пракси у ТОС-у били су током јула месеца Ваши студенти: Ана Жупац, Кристина Живановић и Ратко Трифуновић.

Део редовне процедуре је потписивање извештаја о обављеној пракси, тј. дневника праксе, и Ви ћете имати прилику да те дневнике прегледате.

Било би неправедно, да пропустим прилику да их посебно похвалим. Верујем да ће Вам бити значајна чињеница да су међу бољим студентима који су код нас обављали праксу. Добро владају енглеским, прецизни су, радознали и само једном постављају питање, а објашњења слушују пажљиво.

Овој пракси у ТОС-у, приступили су врло озбиљно и заиста можете бити поносни на утисак који су као Ваши студенти оставили. Било нам је заиста задовољство што су код нас обављали праксу и били су од велике помоћи нашим колегама.

Вашим студентима у будуће унапред желимо добродошлицу. До тада, срдачно Вас поздрављам.

Весна Раца,
Туристичка организација Србије

 

Poštovani gospodine Sekulić,

Obaveštavam vas da su studenti uspešno završili profesionalnu praksu i svi su za svoj rad pohvaljeni od neposrednih šefova,a od svih studenata izdvajamo studentkinju Aleksandru Vasojević br. indeksa 31/2012 koja je pokazala samoincijativu, preciznost, tačnost u poslovoma koji su joj zadati.

S poštovanjem,

CVETKOVIĆ PREDRAG
Upravnik hotela Slavija III

__________________
SLAVIJA HOTELI d.o.o.
Svetog Save 1-9
11000 Belgrade, Serbia
www.slavijahotel.com

 

Poštovana Snežana,

Pre svega želela bih u ime hotela da Vam se zahvalim na divnoj saradnji i ove godine. Što se tiče studenata koji su boravili tokom jula i avgusta, imamo samo reči hvale. Tačnije kolege iz svakog sektora pojedinačno gde su obavljali dužnosti su jako zadovoljni kako njihovim radom tako i interesovanjem i željom da što više nauče. Dosta njih je izrazilo želju da se dobrovoljno vrati ukoliko uskladi obaveze na fakultetu, što mi naravno podržavamo. Otvoreni smo takođe bili za sve sugestije i sumiranjem utisaka iz njihovog ugla, i došli smo do zaključka da shodno obimu posla studenti su jako puno naučili a i sami sebe donekle prepoznali, tačnije za šta su najviše zainteresovani. Većini je najviše zanimljiv sektor Wellness&Spa u šta i ne sumnjamo obzirom da se su imali jako malo iskustva u tom segmentu pa im je nekako to najviše privlačilo pažnju.

Dosta su zadovoljni i menadžeri sektora koji su u nekim trenucima i njima prepuštali određeni deo posla što samo govori o uzajamnom poverenju koji su stekli. Jako nam je drago što smo i ove godine sa uspehom priuštili novim studentima šansu da nauče i usmere svoja znanja.

Zahvaljujemo Vam se još jednom na divnoj saradnji i radujemo se narednoj godini i novim generacijama. Srdačan pozdrav,

Tamara Milojević

Event Manager

Hotel Izvor Aranđelovac

 


 

Poštovana Snežana,

Mogu Vas obavestiti da je praksa prošla u najboljem mogućem redu bez većih problema što se tiče discipline studenata. Studenti su prevazišli naša očekivanja i vidi se značajan pomak u odnosu na prošlu godinu. Ispunjavali su sve svoje obaveze na vreme i visoko kvalitetno u skladu sa našim zahtevima.

Vama bi se posebno zahvalio jer se vidi da su studenti došli jako dobro pripremljeni i odlično informisani o samoj praksi. Takođe ste jako dobro odreagovali i na sitne probleme koje smo imali tako da su veoma brzo rešeni.

Bilo je dosta studenata koji su bili jako zainteresovani da saznaju i više od redovnog programa prakse što me posebno raduje. I mi smo posle iskustva od prošle godine ubacili dosta novih stvari u samu obuku i program prakse što se pokazalo jako korisno.

Nadam se da su studenti barem upola zadovoljni obavljenom praksom koliko smo mi zadovoljni njima.

Hvala Vam puno na svemu. Prenesite studentima pozdrave i nadam se da ćemo dugo i uspešno sarađivati.

Pozdrav

Nenad Ikonić
General Manager

Hotel Izvor Aranđelovac
Mišarska 2b, 34300 Aranđelovac, Srbija

 


 

Poštovana gospođo Milićević,

Hteo bih da Vam se ovim putem zahvalim od strane uprave Hotela Izvor na odličnom izboru studenata koji su kod nas proveli praksu.

Pokazali su visok nivo zalaganja, znanja, spremnosti na rad i učenje. Bilo nam je zadovoljstvo da budemo domaćini maloj ali odabranoj grupi studenata Vašeg fakulteta. Prenesite im naše pozdrave i nadamo se da ćemo nastaviti ovako uspešnu saradnju i u budućnosti.

Srdačan pozdrav,

Nenad Ikonić
Operation Manager

Mišarska 2b 34300 Aranđelovac, Serbia
www.a-hotel-izvor.com

 

Poštovana gospođo Milovanović,

Najpre želim da Vam se zahvalim na ukazanom poverenju i prilici da uzmemo skromno, ali aktivno učešće u obrazovnom procesu naših mladih kolega.

Ovi sjajni mladi ljudi na najbolji način predstavljaju i Fakuletet i sebe. Svi zajedno možemo biti ponosni na njih, učeći na primerima kako treba, ali i kako ne treba raditi, verujem i nadam se da će biti bolji od nas.

Zaista se radujemo daljoj saradnji.

Srdačan pozdrav,

Ljuba Andrić
Menadžer
@: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
W: www.niskicvet.com

 

Postovanа gospođo Milićević,

Pre svega da Vam se zahvalimo na primljenom priznanju, zaista nam je bilo zadovoljstvo da i ove godine radimo sa mladim, vrednim i kreativnim ljudima. Nadamo se da će se ova dobra praksa i ubuduće nastaviti, tako da smo Vam i ubuduće na raspolaganju.

Puno pozdrava,

Saša Milenković
menadžer hotela "Dabi" Kruševac
Dostojevskog b.b 37000 Kruševac, Srbija

 

Poštovana Snežana,

iza nas je uspešno organizovan Lovefest 2015, siguran sam da nije bilo praktikanata sa vašeg fakulteta da ne bi bilo tako, zato želim da Vam se zahvalim, da kažem da je zadovoljstvo obostrano i da nestrpljivo čekamo sledeći festival koji će nadamo se biti upotpunjen Vašim studentima.

Za studente imam sve same pohvale, disciplinovani su, kulturni, komunikativni, elokventni i voljni za rad.

Bili su podeljeni u 2 sektora (kamp recepcija i bazen), volonteri na kamp recepciji su sastavljali ugovore, izdavali šatore, pružali potrebne informacije o festivalu, Vrnjačkoj Banji itd. Volonteri na bazenu su pomagali u organizaciji našeg H20 Stage-a, malo su nosili smeće ako je bilo potrebno, pomagali su radnicima, čistili i tako dalje.

Smene studentima nikada nisu prelazile 6h dnevno i najbitnije od svega jeste da smo mi ispoštovali dogovor da ne rade kada je mrak već samo preko dana, tako je i bilo. Studenti su uvek dolazili na vreme na volontiranje, nisu pravili nikakve probleme, nisu ulazili u rasprave sa ostalim volonterima ili učesnicima festivala, nisu se bunili za zadatke i dužnosti, sve je bilo baš onako kako treba.

Studenti su od nas dobili sertifikat kojim potvrđuju volontiranje na našem festivalu, za vreme smene im je bilo obezbeđeno piće, preko dana su imali ručak u restoranu a za večeru su dobili naše tokene koji su zvanično sredstvo plaćanja na festivalu i njima su sebi kupovali večeru i piće, takođe su svi dobili i dve Lovefest majice.

Mislim da smo studentima pružili naš maksimum, siguran sam da su stekli veliko iskustvo na našem festivalu, siguran sam da su upoznali dosta novih ljudi, i ono najbitnije: prijatelje za ceo život.

Veliki pozdrav

S poštovanjem,

Đorđe Trmčić
"Lovefest"

 

Poštovana Snežana,

Moram da Vam kažem da je Marijana Seočanac najbolji student koji je ikada bio na praksi kod nas i u Sunny Hill-u. Njeno opšte znanje (iz svih oblasti) kao i znanje iz struke prevazilazi naša očekivanja. Nadam se da ćete ovo imati na umu prilikom ocenjivanja.

Ukoliko budemo imali prostora mi ćemo je angažovati po završetku studija a možda i ranije.

S poštovanjem,

Nikica Pantović

"SPA TRAVEL & SERVICE"

Vrnjačka Banja

 

Поштована професорка Снежана,

надам се да сте добро и да сте већ обавили уобичајене припреме за нову школску годину. И ми управо приводимо крају радове везане за инвестиционо одржавање и, наравно, радимо. То је уједно разлог што вам се тек сада обраћам у вези летошње праксе студената вашег Факултета коју су обављали у хотелу „Сребрна лисица“ на Копаонику.

До сада нисмо имали таквог искуства, то да студенти долазе у наш хотел на праксу, али, управо захваљујући студентима вашег Факултета, убудуће ће вам врата нашег хотела бити широм отворена. Зашто? Зато што су, благо речено, оставили предиван утисак. Како на запослене у нашем хотелу, тако и на његов менаџмент.

Одмах нам је пало у очи да су сви дошли спремни на праксу, дакле, са одговарајућом радном одећом, санитарним књижицама и добром вољом за рад. А радили су на пословима у рецепцији, кухињи, ресторану и пословима хотелског домаћинства. Нико, баш нико се није побунио на обим посла, а у нашем хотелу се озбиљно и професионално ради. Радили су, дакле, исто што и запослени и добро осетили шта подразумева рад у малом хотелу, будући да имамо свега 34 апартмана и девет двокреветних соба.

Уочили смо да су дошли и са добрим претходним знањем стеченим на предавањима али и на ранијој пракси. Својим изгледом, одмереношћу у опхођењу са хотелским гостима, ангажовањем на повереним радним задацима, жељом за новим сазнањима, изузетно коректним односом према колегама, заиста су нас све освојили и, рекох, широм отворили врата нашег хотела својим млађим колегама.

Од дванаест студената вашег Факултета који су летос били на пракси у нашем хотелу, за најмање једанаест би могло да се каже да одговарају свим нашим стандардима приликом запошљавања. На жалост, наш капацитет је сувише мали за толики број нових колега, што не значи да о некима нећемо и надаље повести рачуна, пратити њихово напредовање на факултету и размислити о евентуалном пријему у радни однос. Сигуран сам, имајући у виду претходно речено, да ће и сви остали након завршетка студија наћи одговарајуће радном место и исказати несумњиве властите квалитете.

Поштована професорка Снежана, Вашим студентима као и Вашем факултету и Вама лично, менаџмент и сви запослени у хотелу „Сребрна лисица“, желимо даље успехе у раду и још бољу сарадњу са привредним организацијама којима недостају млади стручњаци управо профила ваших студената а од којих ваља очекивати да једнога дана учине онај велики корак у нашем туризму који сви заједно одавно очекујемо и нашу земљу сврстају у сам врх међународних туристичких дестинација.

Срдачан поздрав,

Зоран Станишић, директор

Хотел "Сребрна лисица" Копаоник

 

Драга Тања,

Захваљујемо се на упиту и сарадњи са нашом организацијом.

Стручну праксу у нашој организацији обављао је студент Ана Симић. Студент је стручну праксу обављао током јула месеца и почетком августа, када је организација имала повећан обим посла због припреме и одржавања манифестација "Куршумлијска гитаријада" и "Културно лето", те нам је Анина посвећености, заинтересованост и ажурност била од велике помоћи. Ана је учествовала у свим активностима током припреме манифестација. Такође, у наведеном периоду имали смо неколико организованих посета нашем граду и Ђавољој Вароши, и у тим активностима организације и вођења је студент био укључен. Студент је радио и на прикупљању података и предлога за редизајн сајта Туристичке организације.

Сходно наведеном, изузетно смо задовољни обављеном стручном праксом, и похваљујемо Ану на заинтересованости, посвећености и одговорности за време трајања стручне праксе.

Пуно успеха желимо Вама у раду и студентима на факултету. Свако добро!

Срдачан поздрав,

"Туристичка организација општине Куршумлија"

 

Поштовани,

Пре свега Вам се захваљујемо на меилу и интересовању за студенте.

Показали су се изузетно и одлично су се снашли у свим пословима у нашем угоститељском објекту (пословима рецепције, шанкера, кухиње,...). Веома смо задовољни њиховим способностима везаних за тимски рад. Све у свему, од нас само похвале.

Срдачан поздрав

Хотел Голф, Крушевац

 

Go to top