Етно село Голијски конаци

У селу Комадине, у подножју Парка природе и Резервата биосфере Голија, у непосредној близини „Римског моста” и реке Моравице на надморској висини од 650 метара, удаљено 15 километара од Ивањице налази се сеоско туристичко домаћинство „Голијски конаци” власништво породице Милосављевић.

Располаже са више од 20 лежаја распоређених у две куће „Голија“ апартманског типа, и кућама брвнарама, са купатилима, кабловском ТВ у сваком апартману и брвнари. „Голијски конаци” поседују и заједничку просторију „Крчма” - ресторан, која служи за исхрану и боравак гостију. Храна која се служи је домаћа.

У оквиру домаћинства имају домаће зивотиње (козе, овце) и рибњак са пастрмком. Неке од садржаја које „Голијски конаци” нуде су: отворен базе, парк за децу, обележене стазе за шетњу, терен за кошарку, стони тенис, стони фудбал, вожња бицикла. Поред ових садржаја „Голијски конаци” се баве производњом традиционалних производа који се искључиво припремају по старим рецептима, а то су слатка, сокови, џемови, интегрална брашна.

 

Ayusa

Гостољубље је сеоски-туристички комплекс који се налази на обронцима планине Маљен у селу Мионица (јужна страна Дивчибара) на надморској висини од 600м, а прво веће насеље је варош Косјерић удаљено 13 км.
Комплеx се простире на 12 хектара површине где су у делу од око 2 хектара груписани сви објекти.
Гостољубље располаже са 7 вајата. Поред вајата у понуди смештаја налази се кућа за госте са четири трокреветне собе и два купатила.
Ресторан има заједнички простор за госте са салом од 60 места и терасом од 30 места. Исти простор често се користи за семинаре, прославе, презентације... Храна која се служи претежно је домаћа, производи се у домаћинству или у селу.
У оквиру домаћинства налази се фарма са већином домаћих животиња типичних за ово планинско подручје (краве, овце, козе, свиње, кокошке...)
У оквиру комлекса издвајамо отворени базен, дечији парк за игру, излетиште Обрежак са видиковцем и роштиљем, а свакодневне пољопривредне активности често су атрактиван садржај првенсвено за децу из већих градова.

 

Go to top