Иновативни здравствено туристички производи – Основ конкурентности дестинације здравственог туризма

 

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи Универзитета у Крагујевцу је партнер на Темпус пројекту “Модернизација и хармонизација студија туризма у Србији“. Предвиђене активности на пројекту осим нових студијских програма из области туризма, укључују и организовање радионица и обука за запослене у туристичкој делатности.
С тим у вези, 19.03.2015.г. наш Факултет је организовао РАДИОНИЦУ под називом ИНОВАТИВНИ ЗДРАВСТВЕНО ТУРИСТИЧКИ ПРОИЗВОДИ - ОСНОВ КОНКУРЕНТНОСТИ ДЕСТИНАЦИЈЕ ЗДРАВСТВЕНОГ ТУРИЗМА. Гост на радионици била је проф.др Лукреција Ђери, државни секретар за туризам у Министарству трговине, туризма и телекомуникације Републике Србије. Програм Радионице је организовала и водила доц др Снежана Милићевић, која је уједно била и један од предавача. Присуство радионици је било бесплатно а сви полазници добили су сертификате о учешћу.

 

View the embedded image gallery online at:
http://hit-vb.kg.ac.rs/index.php?start=70#sigFreeId34df11cdc3

Агенду радионице можете преузети ОВДЕ.

Fourth international scientific and applicative conference KNOWLEDGE FOR HEALTH

 

Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, суорганизатор је Fourth international scientific and applicative conference KNOWLEDGE FOR HEALTH, која се у периоду 17-19.04.2015.г одржава у планинском центру Банско у Бугарској.

Такмичење за најбољу студентску идеју на Универзитету у Крагујевцу

 

Канцеларија за пословну подршку Универзитета у Крагујевцу, организује Такмичење за најбољу студентску идеју у сарадњи са Бизнис иновационим центром Крагујевац. Право учешћа имају сви студенти основних, мастер и докторских студија, и то у тимовима од 2 до 4 члана (истраживачи и професори такође могу бити део тима). Такмичење је покренуто у оквиру WBCInno пројекта као регионална иницијатива (Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора) и спровешће се кроз пет локалних такмичења у Крагујевцу, Новом Саду, Бањој Луци, Зеници и Подгорици. Победници са пет локалних такмицења це учествовати на Регионалном финалом такмичењу које ће бити одржано у Београду.

Пријављивање тимова и идеја се врши он-лине преко UKG INNO платформе до 1. априла 2015. За отварање налога на UKG INNO платформи потребно је послати е-маил Канцеларији за пословну подршку Универзитета у Крагујевцу на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са подацима чланова тима (име и презиме, корисничко име, е-маил адреса и контакт телефон).

Календар такмичења:

  • 18. фебруар - 1. април 2015. Пријављивање идеја на платформи
  • 5. април 2015. Листа одабраних идеја и тимова
  • 6. април - 1. јун 2015. Реализација предузетничких обука за развој идеје и пословног модела
  • 1. јун - 6. јун 2015. Оцењивање и избор 6 најбољих идеја
  • 6. јун - 15. јун 2015. Менторска подршка у припреми питцх презентације за изабране идеје
  • јун 2015. Локално финале на Универзитету у Крагујевцу (проглашење 2 победничке идеје и додела награда)
  • јул - август 2015. Наградно путовање у иностранство за најбољи тим и припрема за регионално такмичење
  • септембар 2015. Регионално финале (10 победничких тимова из Србије, Босне и Херцеговине, Црне Горе)

Награде

  1. Наградно путовање за први победнички тим - посета партнерским институцијама у Аустрији, Немачкој, Енглеској или Шпанији
  2. Новчане награде предузећа спонзора
  3. Бесплатна израда брзих прототипова за два тима
  4. Бесплатан закуп пословног простора у Бизнис иновационом центру Крагујевац у првој години пословања за један од победничких тимова
  5. И остале награде

Позивамо све заинтересоване студенте и истраживаче да пријаве своје идеје и тимове до 1. Априла 2015.

Више детаља о условима такмичења можете наћи на веб сајту Канцеларије и такмичења.

Флајер можете преузети ОВДЕ.

Тим Канцеларије за пословну подршку Универзитета у Крагујевцу
Сестре Јањић 6
34000 Крагујевац
Тел. 034 501 201
Е-маил. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
www.bsokg.kg.ac.rs

Практично усавршавање

 

У среду 18.02.2015.г на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи одржана је презентација практичног усавршавања у Црној Гори, Аустрији, Немачкој, Дубаију и на крузерима.
Сви заинтересовани студенти могу преузети презентацију и добити додатне информације средом од 13 до 15ч, у кабинету број 6 код Продекана за организацију стручне праксе, доц.др Снежане Милићевић.

View the embedded image gallery online at:
http://hit-vb.kg.ac.rs/index.php?start=70#sigFreeId888d409a7d

Међународни округли сто на тему “Исходи образовања и тржиште рада“

 

Висока школа за туризам и манаџмент Коњиц  је у партнерству са ГИЗ-овим пројектом Подршка образовања одраслих од 4-5.11.2014.г. организовала међународни округли сто на тему “Исходи образовања и тржиште рада“. Учесници округлог стола били су представници академске заједнице,привреде, политике, студенти, као и представници Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, доц.др Снежана Милићевић, доц.др Марија Костић и асистент Викторија Артиновић.

View the embedded image gallery online at:
http://hit-vb.kg.ac.rs/index.php?start=70#sigFreeIdc1aa7856c6

Молекуларна гастрономија

 

У понедељак, 27.10.2014.г Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи посетила је Маријана Педовић, председница удружења Асоцијације Молекуларних Гастронома Србије (АМГС). Маријана је том приликом одржала предавање на тему МОЛЕКУЛАРНЕ ГАСТРОНОМИЈЕ као научне дисциплине и њеног  утемељења у Србији.
Реч је о новој научној дисциплини која се бави откривањем хемијских и физичких процеса и механизама у трансформацији хране приликом њене припреме, што нам је Маријана и показала у заједничком експериментисању са студентима треће године, који у овом семестру слушају предмет Менаџмент храном и пићем у оквиру кога се и обрађују теме и из ове области.
Молекуларна гастрономија представља револуцију у традиционалном кулинарству. Креирају се нови, невероватни рецепти, дорађују се већ постојећи, уводе се нови састојци, нове методе и нов кухињски прибор. Еkспериментише се са температуром, агрегатним стањем, аромом, густином и текстуром хране.
За све оне, које желе да сазнају нешто више о њиховим активностима у нашој земљи могу се информисати преко њиховог сајта (линкови испод):
http://www.molekularna-gastronomija.org/
https://www.facebook.com/amgs.rs/info

2012. www.hit-vb.kg.ac.rs; хит-вб.кг.ак.срб
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker