Студентска мобилност у Клужу, Румунија

Штампа

 

У оквиру ТЕМПУС пројекта „Модернизација и усклађивање студијских програма из области туризма у Србији“, а у сарадњи са партнерским Универзитетом пољопривредних наука и ветеринарске медицине Клуж-Напока у Румунији, реализована је студентска мобилност у трајању од 15 дана. Размена се обавила у периоду од 24.10. до 6.11. 2016. године у граду Клуж-Напока, на северу Румуније. Студент друге године нашег факултета Радован Милетић је, након интервјуа који је спровео посебно састављен тим професора, отишао као представник факултета и универзитета. Радован је имао обавезу да присуствује предавањима, на различитим факултетима у оквиру универзитета. Такође је учествовао у спровођењу студентске праксе у мини-фабрикама на простору кампуса, где је једна од намирница коју студенти производе, јогурт. Презентовао је земљу и наш факултет румунским студентима, где их је упознао са нашим традицијама, културом, храном, манифестацијама и обичајима. Поред тога, добио је задужење да направи пројекат на тему „Извоз производа Врњачке Бање у Клуж, и производа Клужа у Бању“. 

 

Осим разних туристичких атракција и локалитета, студент је посетио и фабрику пива „Fabrica de bereUrsus” које је оличење града Клужа.
Студент је након повратка изнео следеће утиске: „Веома ми је драго што сам реализовао ову мобилност. Румунија је насупрот нашој информисаности једна веома лепа држава. Народ је веома цивилизован, лепо васпитан и питом, што је свакако лепо видети. Није било никаквих проблема, упознао сам нове људе, пријатеље и провежбао енглески. Све у свему, одлична прилика коју никако не треба пропустити!“

ФОТО: 

2012. www.hit-vb.kg.ac.rs; хит-вб.кг.ак.срб
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker